header superhelden kinderkleding speelgoed

Wie is Batman

Wie is Batman

Wie is Batman

Wie is Batman?

Batman is bedacht door de striptekenaar Bob Kane en stamt al uit 1939, hij kwam op het idee na het succes van de Superheld Superman.
De vleermuisman is voor een deel geïnspireerd door een tekening die Bob Kane zag van de kunstenaar Leonardo da Vinci van een ornitopter. (een vliegtuig dat vliegt door het klapperen van de vleugels, geïnspireerd op vogels, vleermuizen en insecten).

De stad waarin de held Batman woont en werkt, is Gotham City. In het échte leven heet hij Bruce Wayne en is hij de eigenaar van een groot bedrijf Wayne Enterprises, dit gebruikt hij al dekmantel. Hij heeft samen met zijn rechterhand Robin een schuilplaats ingericht in een grot onder zijn landhuis.

Batman heeft een cool hypermodern vervoermiddel, dit heet de Batmobile.

Mocht Batmans hulp nodig zijn dan kan de politie hem oproepen door het Batsignaal, een zoeklicht dat Batmans logo in de lucht projecteert! Vervolgens is hij in no-time op de plaats delict om boeven op te jagen en te vangen en de problemen op te lossen!

In tegenstelling tot andere Superhelden beschikt Batman niet over superkrachten, maar hij is wel een meester in zelfverdediging en vechttechnieken en een ware boeienkoning. Door de technische snufjes en gadgets waar hij gebruik van maakt en zijn fysieke en mentale kracht is hij wel in staat om andere superhelden met superkrachten te verslaan!

Batman is één van de bekendste Superhelden ter wereld, hij duikt op in strips, films, animatieseries voor kinderen en games.


Nieuw is de Lego Batman film die binnenkort draait in de bioscopen, Lego heeft daarbij speelgoed en uitgebracht in die lijn.
 
 


Wil je meer weten? Op wikipedia vind je erg veel informatie.

reacties op “Wie is Batman

Geen reacties

Plaats een reactie

Join the Club! ontvang een Superkrachtenkaart in je mailbox!